Professions
Μαριγιώργια / 06.10.2021

Τα 10 επαγγέλματα που θα είναι σε πρώτη ζήτηση την επόμενη 10ετία

Η πανδημία άλλαξε ριζικά το εργασιακό τοπίο. Εκατομμύρια άτομα ανά τον κόσμο αναγκάστηκαν να αλλάξουν καριέρα προκειμένου να επιβιώσουν ενώ πολλοί ήταν και εκείνοι που αποχαιρέτησαν για πάντα το γραφείο τους.
Σύμφωνα, όμως, με το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας των ΗΠΑ, υπάρχουν ορισμένες θέσεις εργασίας που η ζήτησή τους αναμένεται να εκτοξευτεί ραγδαία μέσα στα  επόμενα χρόνια. 

Τα επαγγέλματα με την περισσότερη ζήτηση σχετίζονται με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τα ηλεκτρονικά δεδομένα αλλά και την υγειονομική περίθαλψη. Ειδικότερα, το ενδιαφέρον για την αιολική και την ηλιακή ενέργεια έχει εκτοξευθεί καθώς μειώνεται το κόστος εγκατάστασης και περισσότερες χώρες δίνουν προτεραιότητα στη μείωση των εκπομπών άνθρακα, δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος στατιστικών του γραφείου εργασίας, Μάικλ Γουλφ στο CNBC. 

Άλλα επαγγέλματα, όπως αναλυτές ασφάλειας πληροφοριών και επιστήμονες δεδομένων, θα γίνουν πιο δημοφιλή καθώς οι άνθρωποι συνεχίζουν να εργάζονται από το σπίτι με τη βοήθεια του διαδικτύου. «Ενώ οι εργαζόμενοι δουλεύουν εξ αποστάσεως, οι εταιρείες έχουν την ευκαιρία να επενδύσουν σε λογισμικό και σε συστήματα που θα τους επιτρέψουν να είναι παραγωγικοί σε αυτό το περιβάλλον» προσθέτει ο Γουλφ.

jobs

Πηγή: New Money